sedasyon ile uyutarak diş tedavisi
Wiki Article
Dip sedasyon, hastanın diş tedavisi boyunca uyutulduğu, hiçbir şey hissetmediği ve sonrasında biçimırlamadığı bir uygulamadır. Koyu sedasyon geçerli marazlı hab halinde olduğundan diş hekimi ile diyoloğa giremez ve komutlara cevap veremez. Yoğun sedasyon ile diş tedavisi tamamlandıktan sonra tutkun uyandırılır ve kısaltarak bir süre kontrol altında tutulması akabinde evine gidebilir.
Sedasyonla diş tedavisi esnasında uyandığınızda kendinizi hoppa hissedebilirsiniz. Fakat, tedavinin tamamlanmasına denli tamamen uyanmayabilirsiniz.
Bu noktada tasa edilen öge sedasyon nite gestaltlır sorusu oluyor. Umumi anestezi uzmanı aracılığıyla meydana gelen bu maslahatlemde bazı dermanlar kullanılıyor ve kullanılan dermanlar sayesinde hastanın dip bir gaflet halinde olması esenlanıyor.
Umumi olarak sedasyon uygulaması tedaviden kıs bir süre sonra sona erdirilir. Yarım saatten sonrasında sökel herhangi bir iş geçirmemiş üzere hisseder.
Yoğun sedasyon da ise rastgele bir uyarı ya da hab halinde bulunur. Uygulanan ilaç misilına ve çeşidine gereğince teneffüs gaflet halindeki kabilinden ağırlar, yüzeyselleşir ya da etkilemez. Başka etkisi ise yürek momentumı ve kan basıncı artar ya da azalır.
Sedasyon sinein hastanın genel sağlamlığında mesele olmaması gerekmektedir. Hastanın sedasyona uygunluğu için mahir anestezi doktorları aracılığıyla EKG, dem ve şeker değerleri kadar belirli tetkikler istenmektedir. Doktorun hastanın sedasyona uygunluğuna hüküm verdiği taktirde iş örgülabilmektedir.
Modern sedasyon çoğu kez çok güvenlidir ancak hala bir cihet etki ve komplikasyon riski çitndırmaktadır. Kat etkiler genellikle geçici olmakla baş başa, bazıları uzun vadeli sorunlara illet olur.
Eğin vecasının görülebilmesindeki asıl ne ise anestezide kullanılan enjeksiyon boyutu ve iğne tipinin nüfuz etmiş olduğu bölgeye etkisinden kaynaklanmaktadır.
Diş problemlerinin oluşmadan önlenmesi gerekir. Kontra durumlarda sağlık açısından zahmetli yollar oluşturabilir. Ağrı ve dağnın eşiğini aşamayacak lokal anesteziler en muhik seçenek olacaktır. Fakat en son karar hekim sökel ortaklaşa iş içinde verilebilir.
Ağız ve diş tedavilerinde hangi hastaya ne tedavinin hangi tür anestezi şeşnda uygulanacağı, hastanın detaylı muayenesi sedasyon nedir sonrasında yapılan tetkikler de değerlendirilerek diş hekimi aracılığıyla belirlenmelidir.
Sedasyonda hastanın bilinci aprintr, umumi anestezide ise hastanın bilinci top örtükdır.
Kurumumuz binalarına mevrut kişilerin isim ve soyadları elde edilirken ya da Kurum gözetiminde asılan evet da gayrı şekillerde misafirlerin erişimine sunulan metinler eliyle kelam konusu zatî bilgi sahipleri bu kapsamda aydınlatılmaktadırlar.
Hastalarda sedasyon etkisi 3 saate ayrıca gerektiğinde 4 saate derece uzatılabiliyor. Daha güdük periyodik olarak uygulanması da muhtemel mümkün. Hastaya gestaltlacak olan diş tedavisine ilişkilı olarak bu anestezinin süresinin ayarlanabildiğini belirtebiliriz.
Diş hekimliği fobisi kısaca dental fobisi mevcut hastalar kucakin sedasyon bir zorunluluk olmaktadır. Sedasyonun diğer bir faydası ise sedasyon uygulayarak dış hekimince yapılan müdahale hastayı rahatlatmış başüstüneğu için bir sonraki dental muayeneye vürutini kolaylaştırmaktadır.